Denne kvelden fikk deltagerne mulighet til å bli bedre kjent med sitt nye hjemsted, hva som skjer i regionen og andre som også er nye eller fortsatt føler seg nye her.

– En varm velkomst!

– Vi skal snart flytte fra Oslo til Lillehammer, og innflyttertreffet var en herlig måte å starte reisen på. Her fikk vi mange gode tips til hvordan vi kan engasjere oss lokalt, finne ressurser og treffe nye folk. En varm velkomst!, forteller en av deltagerne Anne-Sofie Dahl.
 
– Vi velger Lillehammer-området fordi vi har lett etter en koselig by med rikt kulturliv, tett på nasjonalparker og med masse snø og vinterglede, forteller hun. 
 

Slik var kvelden

Ordførerne i de tre kommunene, Hans Olav Sundfør, Anette Musdalslien og Anne Marie Sveipe, ønsket velkommen til regionen, før kultursjef i Lillehammer kommune, Olav Brostrup Müller, delte litt om hva man kan bli med på av arrangementer fremover. 

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Ordførerne i Lillehammer-regionen ønsket velkommen.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Deltagerne fikk høre om møteplasser og arrangementer fra kultursjef i Lillehammer kommune, Olav Brostrup Müller.

Kirsten Kallelid fra Lillehammer frivilligsentral fremmet viktigheten av frivillig arbeid.

– Å engasjere seg frivillig er bra for helsa! Om du ønsker å engasjere deg gjennom Frivilligsentralen i Lillehammer, Øyer eller Gausdal, bestemmer du selv hva du skal gjøre og hvor mye tid du vil sette av, fortalte hun.

Randi Hoff fra Friskis&Svettis Lillehammer fortalte om deres treningstilbud med gruppetimer i Øyer, Gausdal og Lillehammer, og om mulighetene for å engasjere seg som frivillig i deres idrettslag.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Kirsten Kalleid fra Lillehammer frivilligsentral.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Anne Erdal informerte om nettverket Young Professionals. 

Anne Erdal informerte om mulighetene for å bli kjent med andre via Young Professionals – et nettverk for de mellom 20 og 40 år som har ambisjoner på egne vegne, ønsker å løfte frem andre, samt bidra til positiv utvikling av lokalsamfunnet. 

Preben fra BUA fortalte om deres utlånsordning. BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og er en nasjonal ideell organisasjon som gjør det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. Her kan du låne utstyr til en rekke ulike aktiviteter. BUA finnes i Øyer, Gausdal og Lillehammer.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Preben fortalte om mulighetene for å låne utstyr til ulike aktiviteter helt gratis gjennom BUA.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Randi Hoff fra Friskis&Svettis Lillehammer.

Etter presentasjonene på scenen fikk deltagerne god tid til å bli bedre kjent med hverandre. Det ble servert kringle, kaffe og mineralvann, og Lillehammer kino stilte med gratis popkorn og giveaways. En gruppe valgte å dra videre sammen på Lillehammer minigolf (Out of Bounds), hvor de fikk mulighet til å ha det moro og bli enda bedre kjent, mens andre ble igjen for å mingle på biblioteket.

innflyttertreff på lillehammer bibliotek

Andrea fra Lillehammer-regionen Vekst, som representerer kommunene, rundet av på scenen og inviterte til å bli med videre på Out of Bounds, et helt nytt konsept i Lillehammer som tilbyr minigolf og dart.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Ordførerne i de tre kommunene, Anne Marie Sveipe, Hans Olav Sundfør og Anette Musdalslien syns det var hyggelig å hilse på så mange nye fjes.

Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek
Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek
Innflyttertreff på Lillehammer bibliotek
mange møtte opp på innflyttertreff på Lillehammer bibliotek

Vil du være med neste gang?

Meld deg på vårt nyhetsbrev nederst på siden, så får du vite om det når et nytt treff er på trappene. Vi håper å se deg!