Lillehammer-regionen har flere sterke «varemerker» som er utviklet gjennom årtier, slik som Norsk litteraturfestival, Amandusfestivalen, World Cup-arrangementer og våre levende museer og kulturinstitusjoner. Det er masse å oppleve – hele året gjennom.

Vinter

I Kulturhuset Banken, i Maihaugsalen, på Fabrikken, Felix og flere av klubbscenene opptrer både tilreisende artister og utøvere innen dans, teater og musikk fra regionens kulturliv.

Det starter gjerne på Nyttårskonserten i Maihaugsalen med landets fremste symfoniorkester, Oslo filharmoniske orkester Så går det slag i slag med kammermusikkdagene Vinterspill på Lillehammer i februar. Hunderfossen åpner vinterparken med iskatedral, aktiviteter og kulturarrangement. Ved påsketider arrangeres Amandusfestivalen som er Nordens ledende filmfestival for ungdom og studenter.

Vår

I slutten av mai arrangeres Nordens største litteraturfestival på Lillehammer. Norsk litteraturfestival samler mer enn 30 000 publikummere til forfattermøter, opplesninger, debatter, foredrag, prisutdelinger, forestillinger, utstillinger, seminarer, quiz og andre festligheter. Da samles også internasjonale politikere og foredragsholdere til World Expression Forum for å sette ytringsfrihet på agendaen. I juni trekker Lillehammerdagene, Main Street Festival, Birkebeinerløpet og St. Hans-feiringen på Maihaugen flere tusen besøkende.

Sommer

Deretter kan du oppleve musikkfestivalene Skeikampenfestivalen og Lillehammer Live. Skeikampenfestivalen er en fjellfestival med vakre Skeikampen som bakgrunn og Lillehammer Live – Innlandets største musikkfestival – arrangeres på Stampesletta i Lillehammer hvert år. Sommeren er også tid for Birkebeinerrittet, Teaterdagene, Lhmr humorfestival, sangfestival og ulike idrettsturneringer.

Høst

Høsten er blant annet tiden for å oppleve lokale og nasjonale stjerner i Lillehammer og andre spennende steder oppover hele dalen under Gudbrandsdal Musikkfest. På Mataukfestivalen kan du la deg inspirere av kokker og lokalmatprodusenter. Festivalen byr på spennende smaksopplevelser der du kan utforske og lære mer om lokalmat. Distriktets mest tradisjonsrike kulturfestival DølaJazz finner også sted i oktober. Det samme gjør Stavsmartn

Kulturhuset Banken er en arena for flere underholdende arrangementer. På Lillehammer bibliotek og litteraturhus er det bredt program som gir innsikt og skaper debatt. LaagenDelta BluesKlubb og Lillehammer Mikrobryggeri arrangerer lørdagsblues, og artister fra fjern og nær besøker Maihaugsalen

Garantert julestemning

Unikt med Lillehammer er Julebyen, som du kan lese mer om på Lillehammer sentrum sin nettside når det er sesong for det. Hit kommer folk langveis fra for å oppleve et stemningsfullt Lillehammer sentrum. Det arrangeres også adventskonserter i kirker og kulturbygg. Det lokale kulturliv øver til konserter og forestillinger – fra Kulturskolens huskonserter til Juleoriatoriet og Nøtteknekkeren.

Julebyen Lillehammer

Disse opplevelsene er den lille forskjellen

Arrangementene sprer entusiasme, inspirerer til innovasjon og skaper verdier på mange vis. Opplevelser som disse er den lille, store forskjellen, som gjør det ekstra bra å bo i og å komme til Lillehammer-regionen. 

Ta med deg familie og venner og ta del i det spennende kulturlivet her, du også!