Kultur: 

Lillehammer er en levende kulturby med flere nasjonalt anerkjente museer, kino, et aktivt teaterliv og filmmiljø gjennom Filmskolen på Høgskolen i Lillehammer (HIL). I Maihaugsalen tilbys et bredt spekter av underholdningstilbud gjennom hele året, og i mai arrangeres Litteraturfestivalen med et bredt spekter av internasjonalt kjente forfattere. Nansenskolen er også lokalisert på Lillehammer med et bredt fokus på kunst og kultur. De ulike kulturskolene i regionen tilbyr et bredt spekter av kulturelle utrykk for barn og unge - ler mer om kulturregionen Lillehammer og oversikt over klubber, lag og foreninger


Idrett og friluftsliv: 

Med fire alpinanlegg (Skeikampen, Hafjell, Kvitfjell, Sjusjøen) innen 40 minutters kjøring og 1800 km langrennsløyper er Lillehammer-regionen et eldorado for vintersport. I tillegg finnes flere hoppanlegg, bob og akebane, ishockey, skøytebaner, curling, kjelkekjøring, hundekjøring og akebakker – altså ingen grunn til å sitte inne og kjede seg på vinteren. 

Om sommeren finnes et utall tilrettelagte sykkelstier og turstier, fotballbaner, friidrettsbaner, skatepark og downhill sykling for å nevne noe. Hele året kan du drive med klatring i stort innendørs klatresenter, svømming, hesteridning, karate, mudo, yoga, håndball eller alle tilbud som finnes på de ulike treningssentrene. Uansett hvor du bor i Lillehammerregionen er det kort veg til naturopplevelsene sommer som vinter. Les mer om idrettsregionen Lillehammer.

Faste årlige store idrettsarrangement i Lillehammerregionen er Birken arrangementene med Birkebeinerrennet, Ingå-låmi (skirenn for damer), Birkebeinerrittet og Birkebeinerløpet, World Cup Lillehammer i Nordiske grener i desember, World Cup Kvitfjell i alpine grener i mars. I tillegg arrangeres flere årlige større turneringer innen ulike grener som f.eks. Baldus Cup i håndball, Faaberg turneringen og Troll Cup i fotball.
 

Familieeventyret: 

Lillehammer-regionen er et eldorado for barnefamilier, og alle de attraktive attraksjoner for tilreisende gir også et fantastisk opplevelsestilbud for lokalbefolkningen. Med Hunderfossen familiepark, Vinterparken i Hunderfossen, Lilleputthammer familiepark, Lekeland Hafjell, Barnas Gård, Vegmuseet, Maihaugen og Jorekstad fritidsbad er det mange opplevelser å velge i for barnefamilier året rundt. Les mer om Lillehammer-regionens familieattraksjoner.   
 


Fritid_Lillehammer_vinter_familie_parken_2016_2017.jpg