I og rundt Lillehammer finner du flere av de mest kjente vintersportsdestinasjonene i landet: Hafjell, Kvitfjell, Skeikampen, Sjusjøen og Nordseter. Visste du at du kan ta bussen opp på fjellet og gå på ski hele veien ned til byen igjen? Her er det svært gode muligheter for idrettsaktiviteter og friluftsliv gjennom hele året og på alle nivåer – for både familier og ekstremsportsutøvere. 

Et langrenns- og sykkeleldorado

Ikke bare har du milevis med hvite trikkeskinner. Du kan også utfordre deg selv med stisykling eller nyte familievennlig tursykling på trivelige seterveier i området rundt Skeikampen. Du kan hive deg utfor Hafjell Bike Park, en av Norges beste arenaer for downhillsykling eller stisykle i Øyerfjellet. I Hafjell kan du også leke deg i pumptracken på Gondoltoppen. Her kan du ta med din egen sykkel og prøve, og det finnes også sykler å leie. 

I Lillehammer finner du Kleivbakken Sykkelpark utenfor Håkons Hall, hvor både barn og voksne kan boltre seg på 600 kvadratmeter med pumptrack og rundbane for terrengsykling. I tillegg har du Birkebeinerløypene rett i nærheten med fantasiske treningsmuligheter på sykkel, ski og i løpeskoa.

Video: Roger Hjelmstadstuen / Synlig Bedrift

Fritidsaktiviteter for barn og ungdom i Lillehammer-regionen

Det er stor bredde i aktivitetstilbudet til barn og ungdom i Lillehammer-regionen. Frisbeegolf, curling, klatring, orientering, freeski, dans, teater, tennis, turn, vannski og aking, er bare noe av det de kan drive med. Se linkene nedenfor for mer informasjon om tilbudet der du bor:

Aktivitetsområder 

I regionen finner du flere fine aktivitetsområder.

Lån utstyr gratis hos BUA!

Hos BUA kan du låne utstyr til en rekke ulike aktiviteter, helt gratis! BUA står for Barn-Unge-Aktivitet og er en nasjonal ideell organisasjon som gjør det enklere for barn og unge å prøve flere og mer varierte aktiviteter, uten å øke forbruket. Du finner BUA i alle tre kommuner i Lillehammer-regionen: Øyer, Gausdal og Lillehammer.

Konsert under Lillehammer Live

Alltid noe gøy å oppleve!

Unikt med Lillehammer-regionen er de mange store kultur- og idrettsarrangementer du kan oppleve her til enhver tid. Her finner du både store, årlige breddearrangementer med tusenvis av deltakere, verdenscuparrangementer og store turneringer for barn og unge. Regionen er også jevnlig vertskap for ulike nasjonale og internasjonale mesterskap. I tillegg kommer en myriade av små, lokale arrangementer.

Ikke minst er det alltid noe å oppleve for den kulturinteresserte. Her arrangeres store festivaler som Lillehammer Live, Dølajazz, Norsk litteraturfestival, Amandusfestivalen, Teaterdagene og Skeikampenfestivalen. Lillehammer har status som UNESCO-litteraturby og er medlem i nettverket UNESCOs Creative Cities som fremmer samarbeid mellom byer over hele verden som satser spesielt på kultur og kreativitet. Lillehammer kommune, Innlandet fylkeskommune, Visit Lillehammer, Norsk litteraturfestival, Nansenskolen, Stiftelsen Lillehammer museum og Høgskolen i Innlandet jobber i felleskap om å utvikle litteraturbyen Lillehammer.

Museumsbyen Lillehammer

Visste du at Lillehammer også er en av de største museumsbyene i Norge, med museer med internasjonalt renommé? Her finner du blant annet Norges største friluftsmuseum, Maihaugen, som gir besøkende et godt innblikk i hvordan hverdagen var for generasjonene før oss. Nyhetsbrevene til Stiftelsen Lillehammer Museum er fine å følge med på om du vil holde deg oppdatert på opplevelser i museene.

Her har vi samlet linker til ulike arrangementskalendere, slik at det blir lettere å få med seg alt som skjer i regionen, og her kan du lese mer om hva du kan oppleve i regionen hele året gjennom.

La deg inspirere hos Visit Lillehammer

Visit Lillehammer formidler turistinformasjon om Lillehammer og Gudbrandsdalen. Her finner du alt du trenger å vite om opplevelser og aktivtieter i Lillehammer-regionen. Besøk deres nettsider her.