I Lillehammer-regionen bor du tett på naturen og gode friluftsopplevelser, samtidig som du har kort vei til butikker, kafeer og uteliv. I Lillehammer finner du et servicetilbud som langt overskrider det man kan forvente av byer på Lillehammers størrelse. Korte avstander gjør at du kan nyttiggjøre deg av de urbane tilbudene også om du ønsker å bo landlig og med god plass i nabokommunene Øyer og Gausdal. 

Her finner du alt fra leiligheter i bysentra, eneboliger og rekkehus knyttet opp til gode kollektivmuligheter, småbruk og gress under føttene. Det beste er at alt dette finnes tett ved barnehage, skole, eller jobben din - og mange sykler eller går til jobben. Vi sitter sjelden i bilkø!

Nabolagene i Lillehammer

Søre Ål

Bydelen Søre Ål ligger sør for Lillehammer sentrum, og strekker seg fra Maihaugen til kommunegrensen mot Brøttum. Boligområdene i Søre Ål er en blanding av ny og eldre bebyggelse. De nyeste etablerte boligområdene er Holsjordet (utbygd 1990-tallet) og Skogenfeltet (de første boligene påbegynt i 2002, og regulert i flere etapper med nye tomter). Barneskole er Søre Ål og ungdomsskole er Åretta. På Søre Ål finnes det to lokale matbutikker. Her er gode muligheter for fritidsaktiviteter innen langrenn og hopp gjennom Søre Ål idrettslag, samt fotballbane og håndballbane i Skogenhallen ved Søre Ål skole. I Søre Ål-marka er det lysløype og fine turområder.

Nordre Ål (Kringsjå, Ekrom, Smestad)

Nordre Ål ligger nord for Lillehammer sentrum, og dekker et stort areal i utstrekning mot Høgskolen i Lillehammer (HIL) på Storhove. Her finnes flere godt etablerte bo-områder, samt flere nyere boligfelt med leiligheter. Området har sentral beliggenhet i forhold til sentrum og det meste av idrettsaktiviteter. Det er kort vei til Håkons hall og Kristins hall med treningssenter og aktiviteter som fotball, ishockey, kunstløp og curling. Det er også kort vei til Birkebeineren Skistadion, og til turområder langs Mesnaelva og Balbergkampen. I tillegg til flere etablerte boligfelt for barnefamilier ligger de fleste studentboliger innen denne bydelen. Barneskole er Nordre Ål skole og ungdomsskole er Smestad. Lillehammer videregående skole, avd. nord ligger like ved Smedstad ungdomsskole. I Nordre Ål er et eget bydelssenter «Rosenlund» med flere butikker, og mye av byens industrivirksomhet og næringsbygg er lokalisert her.

Sentrum og Nybu

Ønsker du å bo i gåavstand til Storgata og sentrumsfasiliteter finnes det mange boliger i Lillehammer sentrum. Om du drømmer om å bo i en eldre villa med sjel og historie i veggene, kan dette være området å lete etter drømmeboligen. Lillehammers eldste bebyggelse med flere ærverdige villaer finnes i området rundt «Sportsplassen». Her er det også flere boliger med fin utsikt over Mjøsa og Lågen. Det er kort vei til Strandpromenaden med sandvolleyballbaner, badeplass, utendørs treningspark og skatepark. På Sportsplassen, like ved sentrum, er det også en liten skatepark, fotballbane og lekeområde. I sentrum nord ligger Tyrili klatresenter.

På oversiden av sentrum ligger Nybu boligområde bestående av etablerte eneboliger og noen lavblokker. Herfra er det kort vei til både sentrum og marka. Samlokalisert barne- og ungdomsskole er Hammartun, like i nærheten av Lillehammer jernbanestasjon.

Vårsetergrenda og Røyslimoen

Vårsetergrenda og Røyslimoen er et populært sted å bo for barnefamilier og sportsinteresserte. Vårsetergrenda ble etablert som boligområde på 1980-tallet, og Røyslimoen på 1990-tallet. Her bor du nær naturen med rask tilgang til fine turområder, sykkelstier og skiløyper. Det går lysløype fra Vårsetergrenda til Birkebeineren skistadion. Sjusjøens langrennsløyper og alpinsenter er kun 10-15 minutter unna med bil. Bydelen ligger ca. 4 km sør og opp fra sentrum med gode bussforbindelser. Her finnes to lokale matbutikker og apotek, samt og idrettsplass med fotballbane. Roterud IL tilbyr fotball, langrenn, idrettsskole og trening for voksne. Den lokale skolen er Røyslimoen barneskole

Vingnes

Bydelen Vingnes ligger på andre siden av Lågen/Mjøsa med boligområde nede på Vingnes og oppover åsen - Vingar. På Vingnes er det et etablert bo-område med eneboliger og leiligheter rett ved badeplassen Vingnesvika hvor også Skibladner har anløp om sommeren. Både Lillehammer ro-og kajakkklubb og Lillehammer vannskiklubb har lokaler her. Bydelen strekker seg fra Vingnes til grensen mot Saksumdal. Her er matbutikk og mange boliger har flott utsikt over Lillehammer by. Den lokale skolen er Vingar. Steinerskolen i Lillehammer er også lokalisert her. Det finnes fotballbane, lysløype og en liten slalombakke på Vingar.

Jørstadmoen og Fåberg

For de som ønsker å bo litt landlig, men likevel med kort avstand til byen er Jørstadmoen og Fåberg gode alternativ. Herfra er det kort vei til Høgskolen i Lillehammer (som ligger midt mellom sentrum og Fåberg), og ca. 8 km til bykjernen. På Jørstadmoen ligger Jorekstad fritidsbad (kommunens hovedsvømmehall), treningssenter, håndballhall og fotballbaner. Det er et godt etablert håndball- og fotballmiljø på Fåberg. Det er også lysløype og gode skimuligheter. Barneskolen er Jørstadmoen og det finnes en lokalbutikk. Forsvarets militærbase på Jørstadmoen danner grunnlaget for mange arbeidsplasser. Her er hovedkvarteret til Cyberforsvaret.

Rudsbygd

Rudsbygd er en liten bygd nord i Lillehammer kommune. Det bor omtrent 600 mennesker på stedet som består av gårder og spredt bebyggelse. Rudsbygd idrettslag tilbyr ski og fotball. Barneskole er Jørstadmoen skole.

Saksumdal

Om du ønsker å bo landlig i rolige omgivelser er Saksumdal ei lita bygd beliggende mellom Lillehammer og Gausdal. Her kan du bo blant bondegårder og spredt bebyggelse, 15 minutter med bil fra Lillehammer sentrum. Barneskole er Vingrom og det finnes egen barnehage i bygda. Saksumdal er ei aktiv bygd med både musikkforening, idrettslag, hesteklubb og revygruppe.

Vingrom

Vingrom ligger 10 km sør for Lillehammer og er et lite tettsted med ca. 550 innbyggere. Her ligger Vingrom barneskole og Vingrom barnehage, samt matbutikk. På Vingrom er det et etablert boligfelt med eneboliger, samt noe mer spredt bebyggelse. Vingrom idrettslag har flere tilbud, og Vingrom sangkor er et aktivt kor for voksne.   

Les mer om barnehager og skoler i Lillehammer her.

Nabolagene i Øyer

Øyer er midt i blinken for den aktive! Her bor du i nærheten av Hafjell, et av Norges største alpinsenter med et aktivt alpinmiljø. Langrennstilbudet er unikt, med et stort løypenett i Øyerfjellet tilknyttet Sjusjøen og Nordseter/Lillehammer. Hafjell Bike Park gir gode muligheter for terrengsykling, og er du glad i golf kan du besøke Hafjell golfbane med egen puttingbane på Nermo. Her ligger også Lekeland Hafjell og Lilleputthammer familiepark, og det er kort avstand til Hunderfossen familiepark og Norsk Vegmuseum. Øyer og Tretten Idrettslag har mange tilbud. I Øyer kommune er det også gode tur- og fiskemuligheter i Øyerfjellet og Lågen. Fra Øyer sentrum er det ca 15 min. kjøring til Lillehammer sentrum.

Granrudmoen og Tingberg

Det største boligområdet i Øyer kommune er Granrudmoen, som ligger rett ved Hafjell Alpinsenter. Litt lengre nord ligger Tingberg. I Øyer finnes nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus, samt flere nye leilighetsbygg i Hafjell og bosenter for eldre. Det er også en del spredt bebyggelse og gårdsbruk i "utkantene". I Øyer er det flere dagligvarebutikker, sportsbutikk, bibliotek, hoteller, puber og restauranter. Skoler er Solvang barneskole og Øyer ungdomsskole, og det er to private og en kommunal barnehage. Det er også et aktivt kulturliv i bygda med teater, kulturskole og korps. 

Tretten

På Tretten er det nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus. I tillegg er det mye spredt bebyggelse og gårdsbruk i utkantene. Det ligger en barneskole på Tretten, Aurvoll skole, og det er en privat og en kommunal barnehage. I Tretten sentrum finnes helsehus, bibliotek og to dagligvarebutikker. På tretten ligger også Stavsplassen med ridehall og flere større arrangement med hest i fokus gjennom året. Stavsmart'n i oktober trekker mange besøkende fra regionen.

Les mer om skoler og barnehager i Øyer her.

Nabolagene i Gausdal

Gausdal passer deg som er glad i fjell, natur og friluftsliv. Her har du kort vei til høyfjell og urørt natur, og Gausdal er nasjonalparkkommune med Langsua nasjonalpark. Her kan du bo på ei romslig tomt i landlige omgivelser og likevel være i nærheten av byen. Gausdal tilbyr rimelige tomter for nyetablerere. Det er et rikt kultur -og organisasjonsliv i bygda og med Skeikampen alpinanlegg er det gode muligheter for alpin, langrenn, golf og sykkelstier. Kommunesenteret heter Segalstad Bru og her får du tak i det meste du trenger. Les mer om fordeler ved å bo i Gausdal på kommunens nettsider.

Heggen

Heggen ligger i slak helling vendt mot sørvest, litt opp for sentrum. Her finnes leikeplasser og stort friområde. Avstanden til de to barnehagene Kornhaug og Follebu er 500 meter. Til Follebu barneskole er det 1400 meter langs gang- og sykkelvei. Follebu skole ble tatt i bruk i 2010. Heggen ligger ypperlig til i forhold til arbeidsplasser både i Gausdal og Lillehammer. Kommunesentret Segalstad Bru ligger 4 km unna. Til Lillehammer er det god vei med gang-/sykkelvei. Avstanden til E6 er 12 km, til Lillehammer sentrum 16 km.

Flaten

Flaten ligger i Forset sentrum i Vestre Gausdal. Noen få tomter er igjen i et nytt område. Tomtene ligger vendt mot sør med utsyn utover Auggedalen og mot Langsua. Det er gangavstand til Forset barnehage og Forset barneskole samt Gausdal ungdomsskole (200 – 400 meter). Dagligvarebutikk i sentrum. Dette er det boligfeltet som ligger nærmest Gausdal Vestfjell. Boligområdet ligger i lia opp for kommunesentret Segalstad Bru, med mye sol og flott utsikt utover Gausdal. Første etappe er ferdig utbygd, og i 2011 er det lagt ut 24 nye tomter.

Fjerdumsenga

Fjerdumsenga ligger ypperlig til dersom du jobber i Gausdal og Lillehammer, med gang- og sykkelvei helt til Lillehammer. Her har du kort vei til Fjerdum barnehage og Fjerdum barneskole. Til kommunesenteret Segalstad Bru er det ca 1,2 km. Avstanden til E6 er 17 km og til Lillehammer sentrum 21 km. 

Svingvoll

Svingvoll ligger midt mellom kommunesentret Segalstad Bru og reiselivsdestinasjonen Skeikampen (10 km til hver). Avstanden til Lillehammer er 30 km.
Fra tomtene er det direkte utsyn til den flotte Skeikampen. Tomtene er nesten flate, romslige og ligger svært landlig til.

I Gausdal ligger også Gausdal videregående skole - Pierre de Coubertin.