I Lillehammer finner du et servicetilbud som langt overskrider det man kan forvente av byer på Lillehammers størrelse. Her finner du Norges koseligste og mest livlige gågate, høgskole og sykehus, et rikt idretts- og kulturliv med mange nasjonale og internasjonale arrangementer, hyppige togavganger både sørover og nordover og et spennende næringsliv i vekst. Korte avstander gjør at du kan nyttiggjøre deg av de urbane tilbudene også om du bor i Øyer og Gausdal. 

Nabolagene i Lillehammer

Søre Ål

Bydelen Søre Ål ligger sør for Lillehammer sentrum, og strekker seg fra Maihaugen til kommunegrensen mot Brøttum. Her bor tett på fine turområder med skiløyper om vinteren. Boligområdene i Søre Ål er en blanding av ny og eldre bebyggelse. Her er det tomter for salg, slik at man kan bygge nytt hvis man ønsker det. Barneskole er Søre Ål og ungdomsskole er Åretta. Gode muligheter for fritidsaktiviteter innen langrenn og hopp gjennom lokalt idrettslag, samt fotballbane og håndballbane i Skogenhallen.

Nordre Ål (Kringsjå, Ekrom, Smestad)

Nordre Ål ligger nord for Lillehammer sentrum og strekker seg helt til Høgskolen i Innlandet avd. Lillehammer (HINN). Det er kort vei til Håkons hall og Kristins hall med treningssenter og aktiviteter som fotball, ishockey, kunstløp og curling. Det er også kort vei til Birkebeineren Skistadion, og til turområder langs Mesnaelva og Balbergkampen. Barneskole er Nordre Ål skole og ungdomsskole er Smestad. Lillehammer videregående skole, avd. nord ligger like ved Smedstad ungdomsskole. Bydelssenteret Rosenlund har et godt utvalg butikker.

Nordre Ål, Lillehammer

Stampesletta med Håkons Hall og Kristins Hall, og Nordre Ål i bakgrunnen.

Nordre Ål, Lillehammer

Nordre Ål og Nordre Ål skole.

Sentrum, Nybu og Busmoen

Ønsker du å bo i gåavstand til Storgata og sentrumsfasiliteter finnes det mange boliger i Lillehammer sentrum. Lillehammers eldste bebyggelse med flere ærverdige villaer finnes i området rundt «Sportsplassen». Her er det også en liten skatepark, fotballbane, skøytebane og lekeområde. Om du drømmer om å bo i en eldre villa med sjel og historie i veggene, kan dette være området å lete etter drømmeboligen. 

Sportsplassen

I området rundt «Sportsplassen» finner du Lillehammers eldste bebyggelse med flere ærverdige villaer. 

Tett på sentrum finner du også Busmoen. Boligområdet ligger rett nordvest for sentrum, med gangavstand til det meste. Kort vei til fine turområder langs Lågen. Tyrili klatresenter ligger i denne bydelen og det gjør også det kreative senteret Fabrikken

Det er kort vei til Strandpromenaden med sandvolleyballbaner, badeplass, utendørs treningspark og skatepark. 

På oversiden av sentrum ligger Nybu. Her bor du rett ved marka og Birkebeinerløypene, med kort vei til sentrum.

Samlokalisert barne- og ungdomsskole for disse nabolagene er Hammartun. I sentrum finner du også Lillehammer videregående skole avd. sør.

 

Vårsetergrenda og Røyslimoen

Vårsetergrenda og Røyslimoen er et populært sted å bo for barnefamilier og sportsinteresserte. Her bor du nær naturen med rask tilgang til fine turområder, sykkelstier og skiløyper. Det går lysløype fra Vårsetergrenda til Birkebeineren skistadion. Sjusjøens langrennsløyper og alpinsenter er kun 10-15 minutter unna med bil. Bydelen ligger ca. 4 km fra sentrum med gode bussforbindelser, et lite bydelssentrum, idrettsplass med fotballbane og eget idrettslag. Den lokale skolen er Røyslimoen barneskole

Vårsetergrenda, Lillehammer

I Vårsetergrenda og Røyslimoen bor du tett på naturen med fine turområder, sykkelstier og skiløyper. Her fra Vårsetergrenda.

Vingnes og Vingar

Vingnes og Vingar ligger på vestsiden av Mjøsa. På Vingnes finner du badeplassen Vingnesvika, hvor også Skibladner har anløp om sommeren, og fantastisk naturskøytebane om vinteren. Her ligger byens småbåthavn og Lillehammer ro-og kajakkklubb. På Vingar er det et flott nærmiljøanlegg med fotballbane, lysløype og en liten slalombakke. Den lokale skolen er Vingar. Steinerskolen i Lillehammer er også lokalisert her. 

Vingrom

Vingrom ligger 10 km sør for Lillehammer, nær E6 i retning Hamar og Gjøvik. Her ligger Vingrom barneskole, og du har et godt fritidstilbud for både barn og voksne.

Jørstadmoen og Fåberg

For de som ønsker å bo litt landlig er Jørstadmoen og Fåberg gode alternativ. Herfra er det kort vei til Høgskolen i Lillehammer og ca. 8 km til Lillehammer sentrum. På Jørstadmoen ligger Jorekstad fritidsbad, treningssenter, håndballhall og fotballbaner. Det er et godt etablert håndball- og fotballmiljø på Fåberg. Det er også lysløype og gode skimuligheter. Barneskolen er Jørstadmoen. Forsvarets militærbase på Jørstadmoen danner grunnlaget for mange arbeidsplasser. Her er hovedkvarteret til Cyberforsvaret.

Les mer om barnehager og skoler i Lillehammer her.

Nabolagene i Øyer

Øyer er midt i blinken for den aktive! Her bor du i nærheten av Hafjell, et av Norges største alpinsenter med et aktivt alpinmiljø. Langrennstilbudet er unikt, med et stort løypenett i Øyerfjellet tilknyttet Sjusjøen og Nordseter/Lillehammer og fantastiske sykkelmuligheter i sommerhalvåret. Hafjell Bike Park gir gode muligheter for terrengsykling, og er du glad i golf kan du besøke Hafjell golfbane med egen puttingbane på Nermo. Du har gode tur- og fiskemuligheter i Øyerfjellet og Lågen. I Øyer er det flere dagligvarebutikker, sportsbutikk, bibliotek, hoteller, puber og restauranter. Her ligger også Lekeland Hafjell og Lilleputthammer familiepark, og det er kort avstand til Hunderfossen familiepark og Norsk Vegmuseum. Øyer og Tretten Idrettslag har mange tilbud. Fra Øyer sentrum er det ca 15 min. kjøring til Lillehammer sentrum.

Øyer

Utsikt fra Nordbygda i Øyer mot Hafjell og Øyer sentrum.

Granrudmoen og Tingberg

Det største boligområdet i Øyer kommune er Granrudmoen, som ligger rett ved Hafjell Alpinsenter. Litt lengre nord ligger Tingberg. I Øyer finnes nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus, samt flere nye leilighetsbygg i Hafjell og bosenter for eldre. Det er også en del spredt bebyggelse og gårdsbruk i utkantene. Her finner du Solvang barneskoleØyer ungdomsskole og tre barnehager. Granrudmoen er bydelssentrum med butikker, apotek og restauranter. Det er et aktivt kulturliv i bygda med teater, kulturskole og korps. 

Tretten

På Tretten er det nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus. I tillegg er det mye spredt bebyggelse og gårdsbruk i utkantene. Det ligger en barneskole på Tretten, Aurvoll skole, og to barnehager. I sentrum er det helsehus, bibliotek og to dagligvarebutikker. På Tretten ligger også Stavsplassen med ridehall og flere større arrangement med hest i fokus gjennom året. Stavsmart'n i oktober trekker mange besøkende fra regionen.

Les mer om skoler og barnehager i Øyer her.

Nabolagene i Gausdal

Gausdal passer deg som er glad i fjell, natur og friluftsliv. Her har du kort vei til høyfjell og urørt natur, og Gausdal er nasjonalparkkommune med Langsua nasjonalpark. Her kan du bo på ei romslig tomt i landlige omgivelser og likevel være i nærheten av byen. Gausdal tilbyr rimelige tomter for nyetablerere. Det er et rikt kultur -og organisasjonsliv i bygda og med Skeikampen alpinanlegg er det gode muligheter for alpin, langrenn, golf og sykkelstier. Kommunesenteret heter Segalstad Bru og her får du tak i det meste du trenger. 

Follebu

Follebu ligger vendt mot sørvest, litt opp for sentrum. Her finnes leikeplasser og stort friområde. Avstanden til de to barnehagene Kornhaug og Follebu er 500 meter. Til Follebu barneskole er det 1400 meter langs gang- og sykkelvei. Her bor du fint til med tanke på arbeidsplasser både i Gausdal og Lillehammer. Kommunesentret Segalstad Bru ligger 4 km unna. Til Lillehammer er det god vei med gang-/sykkelvei. Avstanden til E6 er 12 km, til Lillehammer sentrum 16 km.

Utsikt mot Follebu, dronefoto Gausdal

Utsikt mot Follebu, Gausdal.

Flaten

Flaten ligger i Forset sentrum i Vestre Gausdal. Det er gangavstand til Forset barnehage og Forset barneskole samt Gausdal ungdomsskole (200 – 400 meter). Dette er det boligfeltet som ligger nærmest Gausdal Vestfjell. Boligområdet ligger i lia opp for kommunesentret Segalstad Bru, med mye sol og flott utsikt utover Gausdal. 

Fjerdumsenga

Fjerdumsenga ligger ypperlig til dersom du jobber i Gausdal og Lillehammer, med gang- og sykkelvei helt til Lillehammer. Her har du kort vei til Fjerdum barnehage og Fjerdum barneskole. Til kommunesenteret Segalstad Bru er det ca 1,2 km. Avstanden til E6 er 17 km og til Lillehammer sentrum 21 km. 

Svingvoll

Svingvoll ligger midt mellom kommunesentret Segalstad Bru og reiselivsdestinasjonen Skeikampen (10 km til hver). Avstanden til Lillehammer er 30 km.
Fra tomtene er det direkte utsyn til flotte Skeikampen. Tomtene er nesten flate, romslige og ligger svært landlig til.

I Gausdal ligger også Gausdal videregående skole - Pierre de Coubertin. 

Les mer om barnehager og skoler i Gausdal her.