Andrea trer inn i et vikariat for Henning Holmbakken, som med «Matfylket Innlandet» skal få på plass en langsiktig satsing med mål om å gjøre Innlandet til matregion nummer én. Les mer om Hennings arbeid her.

Hun har bred erfaring fra ulike bransjer, og jobbet frem til pandemien med oppstart av F&B-avdelinger (food and beverage) i hotell- og restaurantbransjen. Hun er glad i høyt tempo og liker å få ting gjort.

– Jeg er veldig nysgjerrig på å jobbe i det offentlige med plan, strategi og gjennomføring. Siden dette er et vikariat på ett år, vil jeg komme i gang med kortsiktige tiltak. Det er mye vi kan gjøre allerede i dag, i morgen og neste uke, sier Andrea.

Andrea kommer fra Kristiansand og flyttet til Lillehammer i 2020 for å studere organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Lillehammer, og fullfører bachelorutdanningen denne våren. 

Innovasjon og entreprenørskap

Entreprenørskap er noe Andrea alltid har brent for, og hun var rask med å finne frem til studentforeningen Start LHMR, som jobber med å fremme nettopp innovasjon og entreprenørskap blant studenter, hvor hun engasjerte seg som nettverksansvarlig, nestleder og leder. I høst ble hun valgt inn som leder for Start Norge.

– Gjennom Start kom jeg kontakt med mange spennende næringsaktører i Lillehammer-regionen og fikk et nettverk, selv når det var pandemi, forteller hun.

Hun liker å prøve ut nye ting og bli kjent med nye mennesker. 

– Uansett hva jeg har holdt på med av skole eller jobb, har jeg hatt et engasjement ved siden av og ofte bidratt i frivillig arbeid. Jeg er kreativ og får mange tanker og ideer. Hodet mitt stopper liksom ikke, så det er greit å kunne bruke det til noe fornuftig, ler hun.

Årets UNG INNspirator 2022

Mange fikk øynene opp for den engasjerte 31-åringen da hun sammen med medstudent Mathias Westbakken mottok prisen som Ung INNspirator 2022 under konferansen Agenda Innlandet i januar. Utmerkelsen skal løfte frem gode rollemodeller for utvikling i Innlandet og juryen besto av representanter fra Innlandet fylkeskommune, LO, NHO, Sparebank 1 og Statsforvalteren i Innlandet. 

Andrea Indahl og Mathias Westbakken fikk prisen Ung Innspirator 2022 på Agenda Innlandet

– Andrea er optimistisk med en unik handlingskraft og et engasjement for utvikling, innovasjon og fremtiden. Hun har bred erfaring fra ulike bransjer og evne til å tenke kreativt og finne nye løsninger. Hennes ærlighet om problemer og vilje til å arbeide for å løse dem, gjør henne til en pålitelig og handlekraftig person, forteller medvinner Mathias Westbakken.

– Jeg har mye drive og engasjement, og vil at ting skal skje. Det er ikke viktig for meg at folk ser at jeg har gjort det ene eller det andre. Egentlig vil jeg bare utrette. Men det var veldig hyggelig å få anerkjennelse for innsatsen vår i Start, forteller Andrea.

Én av ambisjonene hennes som næringsutvikler er å bidra til at det blir enklere å starte egen bedrift, i tillegg til å fremme nye muligheter for samarbeid og videreutvikling av eksisterende næringsliv.

Du kan følge med på Andreas arbeid på LinkedIn-profilen til Lillehammer-regionen Vekst og Øyer kommune. Andrea kommer også til å oppdatere Instagram-kontoen til Øyer kommune. Den finner du her.