Her kan du begynne å lete etter bolig;

Hvilke fritidsaktiviteter vil vi bo i nærheten av? Her er en oversikt over bo-områder med ulike kvaliteter og muligheter.

Bydeler i Lillehammer: 


SØRE ÅL
Bydelen Søre Ål ligger sør for Lillehammer sentrum, og strekker seg fra Maihaugen til kommunegrensen mot Brøttum. Boligområdene i Søre Ål er en blanding av ny og eldre bebyggelse. De nyeste etablerte boligområdene er Holsjordet (utbygd 1990-tallet) og Skogenfeltet (de første boligene påbegynt i 2002, og regulert i flere etapper med nye tomter). Barneskole er Søre Ål og ungdomsskole er Åretta. På Søre Ål finnes det to lokale matbutikker. Her er gode muligheter for fritidsaktiviteter innen langrenn og hopp gjennom Søre Ål idrettslag, samt fotballbane og håndballbane i Skogen hallen ved Søre Ål skole. I Søre Ål marka er det lysløype og fine turområder.

NORDRE ÅL (Kringsjå, Ekrom, Smestad)
Nordre Ål ligger nord for Lillehammer sentrum, og dekker et stort areal i utstrekning mot Høgskolen i Lillehammer (HIL) på Storhove. Her finnes flere godt etablerte bo-områder, samt flere nyere boligfelt med leiligheter. Området har sentral beliggenhet i forhold til sentrum og det meste av idrettsaktiviteter. Det er kort veg til Håkons hall og Kristins hall med treningssenter og aktiviteter som fotball, ishockey, kunstløp og curling. Det er også kort veg til Birkebeineren Skistadion, og til turområder langs Mesnaelva og Balbergkampen. I tillegg til flere etablerte boligfelt for barnefamilier ligger de fleste studentboliger innen denne bydelen. Barneskoler er Kringsjå og Ekrom, og ungdomsskole er Smestad.  Lillehammer videregående skole, avd. nord ligger like ved Smedstad ungdomsskole. I Nordre Ål er et eget bydelssenter «Rosenlund» med flere butikker, og mye av byens industrivirksomhet og næringsbygg er lokalisert her.

SENTRUM med NYBU
Ønsker du å bo i gåavstand til Storgata og sentrumsfasiliteter finnes det mange boliger i Lillehammer sentrum. Om du drømmer om å bo i en eldre villa med sjel og historie i veggene kan dette være området å lete etter drømmeboligen. Lillehammer’s eldste bebyggelse med flere ærverdige villaer finnes i området rundt «Sportsplassen». Her er det også flere boliger med fin utsikt over Mjøsa og Lågen. Det er kort veg til Strandpromenaden med sandvolleyballbaner, badeplass og skatepark. På Sportsplassen, like ved sentrum, er det også en liten skatepark, fotballbane og lekeområde. I sentrum nord ligger det nyåpnede Tyrili klatresenter med ett av Norges største klatrevegger.
På oversiden av sentrum ligger Nybu boligområde bestående av etablerte eneboliger og noen lavblokker. Herfra er det kort veg til både sentrum og marka. Samlokalisert barne- og ungdomsskole er Hammartun beliggende like i nærheten av Lillehammer jernbanestasjon.

VÅRSETERGRENDA og RØYSLIMOEN
Ønsker du å bo i nærhet til naturen med tilgang til turområde og skiløyper rett utenfor døra er Vårsetergrenda og Røyslimoen gode alternativ. Bydelen ligger ca. 4 km sør og opp fra sentrum med gode bussforbindelser. Fra Vårsetergrenda/Røyslimoen er det kun 10-15 min. kjøretur til Sjusjøens fantastiske langrennsløyper og alpinsenter. Det går lysløype fra Vårsetergrenda til Birkebeineren skistadion, samt et utall tur -og sykkelstier. Det finnes to lokale matbutikker og idrettsplass med fotballbane. Den lokale skolen er Røyslimoen barneskole. Vårsetergrenda ble etablert som boligområde på 1980-tallet, og Røyslimoen på 1990-tallet. Dette er et populær bydel for barnefamilier og sportsinteresserte.

VINGNES
Bydelen Vingnes ligger på andre siden av Lågen/Mjøsa med boligområde både nede på Vingnes og oppover åsen - Vingar. På Vingnes er det et etablert bo-område med eneboliger og leiligheter rett ved badeplassen Vingnesvika hvor også Skibladner har anløp om sommeren. Både Lillehammer ro-og kajakkklubb og Lillehammer vannskiklubb har lokaler her. Bydelen Vingar strekker seg fra Vingnes til grensen mot Saksumdal. Her finnes det lokalbutikk, og mange boliger har flott utsikt over Lillehammer by. Den lokale skolen er Vingar, samt at Steinerskolen i Lillehammer også er lokalisert her. Det finnes fotballbane, lysløype og liten slalombakke på Vingar.

 

Tettsteder/grender utenfor Lillehammer by:

JØRSTADMOEN og FÅBERG
For de som ønsker å bo litt landlig, men likevel i kort avstand til byen er Jørstadmoen og Fåberg gode alternativ. Herfra er det kort veg til Høgskolen i Lillehammer (som ligger midt mellom sentrum og Fåberg), og ca. 8 km til bykjernen. På Jørstadmoen ligger Jorekstad fritidsbad (kommunens hovedsvømmehall), treningssenter, håndballhall og fotballbaner.  Det er et godt etablert håndball og fotballmiljø på Fåberg. Det er også lysløype og gode skimuligheter. Barneskolen er Jørstadmoen, og det finnes en lokalbutikk. Forsvarets militærbase på Jørstadmoen danner grunnlaget for mange arbeidsplasser, her ligger også Forsvarets ingeniørhøyskole. 

RUDSBYGD
Rudsbygd er en liten bygd nord i Lillehammer kommune. Det bor omtrent 600 mennesker på stedet som består av gårder og spredt bebyggelse. Buvollen skole ligger idyllisk plassert midt i Rudsbygd, med flott uteanlegg og god tilgang til skog, bekk, elv og jorder. Rudsbygd idrettslag tilbyr ski og fotball.

SAKSUMDAL
Om du ønsker å bo landlig i rolige omgivelser er Saksumdal ei lita bygd beliggende mellom Lillehammer og Gausdal. Her kan du bo blant bondegårder og spredt bebyggelse, samtidig som det tar bare 15 min. å kjøre til Lillehammer sentrum. Lokal skole er Saksheim, og det finnes egen barnehage i bygda. Saksumdal er ei aktiv bygd med både musikkforening, idrettslag, hesteklubb og revygruppe.

VINGROM
Vingrom ligger 10 km sør for Lillehammer, og er et lite tettsted med ca. 550 innbyggere. Her finnes et etablert boligfelt med eneboliger, samt noe mer spredt bebyggelse. Barneskole er Vingrom, og det finnes en lokalbutikk. Vingrom idrettslag tilbyr fotball og ski, og Vingrom sangkor er et aktivt kor for voksne.   

 

Bo-områder i Øyer kommune: 


ØYER - GRANRUDMOEN OG TINGBERG
Ønsker du å bo i nærheten av ett av Norges beste alpinsenter med et aktivt alpinmiljø er Hafjell et godt alternativ. Det er også godt langrennstilbud i Øyer med lysløype og tilgang til et stort løypenett i Øyerfjellet tilknyttet Sjusjøen og Nordseter/Lillehammer. Om sommeren er Hafjell Bike Park et attraktivt tilbud med gode muligheter for terrengsykling, og Hafjell golfbane med egen puttingbane på Nermo. Her ligger også Lekeland Hafjell og Lilleputthammer familiepark, og det er kort avstand til Hunderfossen familiepark og Norsk VegmuseumFra Hafjell er det kun 15 min. kjøring til Lillehammer sentrum. 

Det største boligområdet i Øyer kommune er Granrudmoen boligfelt beliggende i kort avstand til Hafjell Alpinsenter. Litt lengre nord ligger Tingberg. I Øyer finnes nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus. De siste årene har det kommet flere nye leilighetsbygg i Hafjell, og det finnes bosenter for eldre. Det er også en del spredt bebyggelse og gårdsbruk i "utkantene". I Øyer er det 3 dagligvarebutikker, sportsbutikk, bibliotek, flere hotell, puber og restauranter. 

I Øyer ligger Solvang skole og Øyer ungdomsskole, og det er 2 private og 1 kommunal barnehage.  Det er et aktivt idrettslag i Øyer med idrettshall og sportsplass i sentrum. Det er også et aktivt kulturliv i bygda med teater, kulturskole og korps. 
 

TRETTEN
På Tretten er det nyere og eldre boligfelt med eneboliger, flermannsboliger og rekkehus. I tillegg er det mye spredt bebyggelse og gårdsbruk i utkantene. Det ligger en barneskole på Tretten, Aurvoll skole, og det er en privat og en kommunal barnehage. I Tretten sentrum finnes helsehus, bibliotek og to dagligvarebutikker. Det er eget idrettslag med idrettshall, og muligheter for bilcross på Losnavannet om vinteren. På tretten ligger også Stavsplassen med ridehall og flere større arrangement med hest i fokus gjennom året. Stavsmart'n i oktober trekker mange besøkende fra regionen.

I Øyer kommune er det gode tur og fiskemuligheter i Øyerfjellet og Lågen.
  

Bo-områder i Gausdal kommune:


Vil du bo på ei romslig tomt i landlige omgivelser, og likevel være i nærheten av byen så kan Gausdal være et godt alternativ. Gausdal tilbyr rimelige tomter for nyetablerere. Det er et rikt kultur -og organisasjonsliv i bygda og med Skeikampen alpinanlegg er det gode muligheter for alpin, langrenn, golf og sykkelstier. Gausdal er først og fremst bygda for deg som er glad i naturen og friluftsliv. Les mer om fordeler ved å bo i Gausdal.

HEGGEN
Heggen er et nytt boligområde under utbygging i Follebu. Det ligger i slak helling vendt mot sørvest, litt opp for sentrum. I området er det leikeplasser og stort friområde. Avstanden til de to barnehagene Kornhaug og Follebu er 500 meter. Til Follebu barneskole er det 1400 meter langs gang- og sykkelveg. Follebu skole er ny og moderne, tatt i bruk i 2010. Heggen ligger ypperlig til i forhold til arbeidsplasser både i Gausdal og Lillehammer. Kommunesentret Segalstad Bru ligger 4 km unna. Til Lillehammer er det ny fv. 255, også med gang-/sykkelveg. Avstanden til E6 er 12 km, til Lillehammer sentrum 16 km.

FLATEN
Flaten ligger i Forset sentrum i Vestre Gausdal. Noen få tomter er igjen i et nytt område. Tomtene ligger vendt mot sør med utsyn utover Auggedalen og mot Vestfjellet.Det er gangavstand til Forset barnehage og Forset barneskole samt Gausdal ungdomsskole (200 – 400 meter). Dagligvarebutikk i sentrum. Dette er det boligfeltet som ligger nærmest Gausdal Vestfjell.

Boligområdet ligger i lia opp for kommunesentret Segalstad Bru, med mye sol og flott utsikt utover Gausdal. Første etappe er ferdig utbygd, og i 2011 er det lagt ut 24 nye tomter.

FJERDUMSENGA
Det er gangveg til Fjerdrum barneskole, avstand 1200  meter. Fjerdum barnehage ligger på samme sted. Til kommunesentret Segalstad Bru er det også 1200 . meter. Her finner du det meste av det du har bruk for. Fjerdumsenga ligger ypperlig til i forhold til arbeidsplasser både i Gausdal og Lillehammer. Til Lillehammer er det ny fv. 255, også med gang- og sykkelveg, og avstanden til E6 er 17 km og til Lillehammer sentrum 21 km. Det er også noen ledige tomter i det veletablerte boligfeltet Sollia noen få hundre meter unna. Avstanden til kommunesentret Segalstad Bru er 6 km, og til Lillehammer sentrum 26 km.

SVINGVOLL
Svingvoll ligger midt mellom kommunesentret Segalstad Bru og reiselivsdestinasjonen Skeikampen (10 km til hver). Avstanden til Lillehammer er 30 km.
Fra tomtene er det direkte utsyn til den flotte Skeikampen. Tomtene er nesten flate, romslige og ligger svært landlig til.

I Gausdal ligger også Gausdal videregående skole - Pierre de Coubertin.