Stafettbirken Lillehammer 2017

Besøk "Camp Lillehammer"

StafettBirken 2017 - en møteplass

Vi er midt inne i en av de heftigste arrangementsmånedene noen sinne, noe regionrådsleder Brit K. Lundgård har gjesteblogget om tidligere. Under arrangementene er manges øyne rettet mot regionen, og det gir regionen en fantastisk profilering både som turistdestinasjon og bo- og arbeidsområde.

Vi er nå midt inne i Birken-uka, som strekker seg fra 11.-18. mars. Inga-Låmi, Ungdomsbirken og Barnebirken er allerede gjennomført, mens kommende helg er det både StafettBirken, FredagsBirken og selveste Birkebeinerrennet.

Flere har nok ment at Lillehammer har vært litt for beskjedne når det gjelder å ta en tydelig vertskapsrolle for Birken-arrangementene. Åmot kommune viste under Birkebeinerrittet i 2016 at det er mulig, og Birken responderte tydelig med at det er ønskelig. Under Birken-arrangementene kommer det svært mange til regionen, og blant disse er det hyttefolk, potensielle tilflyttere, næringslivsledere og andre som regionen har nytte av at får et ekstra godt inntrykk av området og det vi har å by på. Derfor vil det i tiden fremover gjøres et arbeid for å se på hvordan arrangementene, slik som Birken, i større grad kan brukes til å bidra til befolkningsvekst og næringsutvikling.

Vi starter under StafettBirken. StafettBirken har normalt gått fra Rena til Lillehammer, men i år har alle de fire etappene start og slutt på Birkebeineren Skistadion. Dette gjør at alle deltakerne, støtteapparat og tilskuere vil være på stadion store deler av dagen. Lillehammer kommune og Lillehammer-regionen Vekst setter opp en dome fra Gausdal Sewing Industry, serverer suppe fra Suppelure fra Tretten og bringebærsaft fra Moe Gård i Øyer og ønsker i det hele tatt å bidra til å skape god stemning. Ordfører Espen Granberg Johnsen skal gå stafetten, og har lovet en premie til den som er nærmest å tippe tiden hans på de 15 kilometerne.

Fram mot senere arrangementer, enten det er Birken eller andre arrangementer med stor deltagelse, blir det jobbet med andre konsepter for å få flere til å flytte enten seg selv eller bedriften sin til regionen. Har du noen tips til hvordan dette kan gjøres, er vi veldig interessert i en prat. Ta kontakt på eh@vekst.lillehammer.no.

Vi sees på stadion!