QA_koronaviruset

For næringsaktører

Q&A knyttet til konronaviruset

Den siste tiden har vi fått diverse spørsmål fra næringsaktører relatert til kornoaviruset. Derfor har vi valgt å begynne på en Q&A som vil oppdateres løpende. Har du spørsmål er det bare å ta kontakt med oss så skal vi svare etter beste evne, eller sette deg i kontakt med andre ressurspersoner. 

NB! Siden ble sist oppdatert 24.03.2020

  • Q: Finnes det noen generelle anbefalinger for forebyggende/ smittereduserende tiltak for næringslivet?

A: Ja, det foreligger slike anbefalinger. Se generelle råd fra Næringslivets sikkerhetsråd her. Det er også sendt ut et brev til alle offentlige og private virksomheter i Øyer og Gaudal om koronaforebyggende tiltak. Kommuneoverlegen vedtok lokal forskrift om koronaforebygging 14.03.20. Forskriften pålegger alle virksomheter innenfor kommunens geografiske område å gjennomføre en rekke tiltak for å bidra i å hindre smittespredning. Klikk for mer informasjon.
 

  • Q: Hva med avfallshåndtering for næringslivet?

A: Dersom din virksomhet holder stengt som følge av koronaviruset har det kommet en anbefaling fra GLØR Partner om å stoppe tømminger. Kunder blir oppfordret til å stoppe faste tømminger, og vil på den måten kunne spare penger. Les mer her.
 

  • Q: Finnes det råd for hvordan man håndterer personvern i forbindelse med koronautbruddet?

A: Ja, det gjør det. På denne siden til Datatilsynet finner du all informasjon som tar for seg ulike problemstillinger knyttet til korona (Covid-19) og personvern.
 

  • Q: Finnes det tilgjengelige informasjonsplakater man kan benytte i butikkvindu/ på arbeidsplassen etc. for å illustrere smitteforebyggende tiltak?

A: Ja, det gjør det. Vi synes denne versjonen er lettfattelig og gir en god og enkel forklaring. Klikk for å laste ned PDF du selv kan printe ut.

For internt bruk kan du jo også ta en kikk på Røds Kors sine Koronavettregler og vurdere om disse kan bidra til tydelig kommunikasjon ovenfor ansatte.

 

  • Q: Finnes det noen webmøter i regi av Lillehammer-regionen Vekst jeg kan delta på?

A: Ja, det gjør det! Vi har følgende arrangementer denne uken. Klikk for å se eventet på Facebook, samt informasjon om hvordan du deltar.

-Kreativitet i en krevende tid

-Info til gründere og næringsliv

-Følg oss på Facebook for kommende aktiviteter