Design uten navn (20)[1]

Lillehammer-regionen gir 150 000,- i tilskudd til lokale filmprosjekter

06. desember 2018

Regionrådet for Lillehammerregionen utlyste i høst et produksjonstilskudd til et langfilm- eller serieprosjekt i Lillehammerregionen. Nå er det klart at produksjonsselskapene Herlig Film & TV og Ulvenfilm mottar tilskudd til sine prosjekter.

Tilskuddet er ment å styrke selskapenes mulighet til å drive næringsvirksomhet innenfor sitt felt. Ved vurderingen av søknader ble det lagt vekt på prosjektenes verdiskapningseffekt, kommersielle potensial og potensial for utvikling av filmbransjen i Lillehammerregionen. Lillehammerregionen har ønsket spesielt å støtte prosjekter for barn og unge og samarbeidsprosjekter mellom flere regionale filmaktører, noe tildelingen reflekterer.

Prosjektene Syng og Den vesle grå ulven er begge solide prosjekter av høy kvalitet med finansiering fra bl.a. Norsk filminstitutt, NRK, Østnorsk filmsenter og Filminvest. Begge prosjekter har avtaler om både nasjonal og internasjonal distribusjon.
 

Syng
Tilskudd: 100 000,-
Produsent: Herlig Film & TV v/André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum
Regissør: Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo
Manusforfatter: Ragnhild Nøst Bergem og Erlend Eirik Mo

Syng er en kinodokumentar om Jan, Mimi og Sigvald som alle har demens, og som opplever på forskjellige måter hvordan hverdagen gradvis blir vanskeligere. Å leve med sykdommen er som å miste seg selv, samtidig som man fortsett skal leve en stund til. Også for de nærmeste er det krevende å se sine kjære sakte forsvinne bort fra selve livet, ute av stand til å ta vare på seg selv. Et lyspunkt i tilværelsen er musikken, som gjør livet med demens litt lettere.

Filmen er innspilt på Lillehammer og springer ut av et spennende samarbeid mellom etablerte aktører i filmbransjen i Lillehammerregionen. De erfarne produsentene André Folkestad, Camilla Vanebo og Finn Gjerdrum har valgt å slå seg sammen i selskapet Herlig Film og TV, for å bli et sterkere produsentfelleskap med mulighet til å gjennomføre filmprosjekter på et høyt internasjonalt nivå. Syng er deres første felles prosjekt. Regissør Ragnhild Nøst Bergem er nylig utdannet fra Høgskolen i Lillehammer med en bachelor i dokumentarfilmregi. Regissør Erlend Eirik Mo er førsteamanuensis ved Den norske filmskolen og er en av Norges mest erfarne dokumentarregissører. Syng skal distribueres på norske kinoer og er allerede solgt til NRK og SVT.

 

Den vesle grå ulven
Tilskudd: 50 000,-
Produsent: Ulvenfilm v/Natalia Malykhina
Regissør: Natalia Malykhina
Manusforfatter: Natalia Malykhina

Den vesle grå ulven er en mini-dramaserie for barn i alderen fra 2 til 6 år og har som mål å stimulere barnas fantasi og kreativitet. I disse animasjonsseriene blir vi med en snill, nysgjerrig og litt naiv ulvunge og vennene hans ut på eventyr i en verden full av drømmer, fantasi, dynamiske hendelser og uventede vendinger. Serien består av fire episoder hvor vi følger ulven med rim og rytme gjennom fire årstider. Serien skal ferdigstilles i 2019 og vises på bl.a. på NRK Super.

Natalia Malykhina er animatør med over 25 års erfaring fra animasjonsproduksjon. Fra sitt animasjonsstudio hjemme i Saksumdal skaper hun spennende historier for de aller minste. Filmene hennes er vist på NRK Super og på festivaler over hele verden.

 

Kontaktpersoner
Lillehammerregionen:
Øivind Pedersen: + 47 900 97 116, oivind.pedersen@lillehammer.kommune.no

Herlig Film & TV:
André Folkestad: +47 907 56 489, andre@herligfilm.no

Ulvenfilm:
Natalia Malykhina: +47 983 42 812, lemur.nat@gmail.com