Det har vært et spennende år for film- og TV-produksjon i Øst-Norge og i Lillehammer-regionen. Siden 2001 har det vært en bevisst satsning på filmbransjen i regionen, og utviklingen har vært svært god. Gradvis er det bygd en bransje som gjør seg gjeldende både nasjonalt og internasjonalt – og etter hvert representerer en viktig samfunnsmessig verdiskaping og profilering.

Lillehammer Film Award, som ble etablert i 2017, skal hedre personer som har bidratt aktivt til satsinger som har blitt en suksess, og som dermed inspirerer og styrker vår regionale bransje. Det er også positivt om innovasjonskraft og gjennomføringsevne kan få ringvirkninger til andre kulturnæringsfelt. Prisen deles ut hvert år på Østnorsk Filmsenters bransjetreff på Lillehammer. 

Nicholas Sando er vinner av Lillehammer Film Award 2023

Lillehammer Film Award 2023 tildeles en skapende person som med sin idé, manus eller innovative innsats har bidratt til film- eller TV-produksjoner fra regionen med suksess: Nicholas Sando. 

Sando har engasjert seg innen film og TV i Lillehammer i over 15 år. Han har alltid delt av sin kunnskap og erfaring og vært en positiv bidragsyter i det regionale filmmiljøet. Hans engasjement har også ført til at regionen gjennom ulike prosjekter er blitt tilført gode relasjoner og utfordringer som igjen styrker vår lokale bransje. 

Det er først og fremst som produsent han har utmerket seg gjennom flere spillefilmer og andre prosjekter. Denne høsten har han hatt viktige funksjoner i to av de største norske julefilmene: “There is something in the barn” og “Den første julen i Skomakergata”.  Prisen er en en honorær utmerkelse og et stipend på kr 15 000 kr. Vi gratulerer!

Tidligere prisvinnere

Tidligere vinnere av Lillehammer Film Award er:

  • 2017: Trond Morten Venaasen og Morten Hovland
  • 2018: Christian Lo og Arild Tryggestad
  • 2019: Stein Berge Svendsen og Magnus Beite
  • 2020: Natalia Malykhina
  • 2021: Camilla Vanebo
  • 2022: Finn Gjerdrum