Skeikampen - Tore Fjeld

Idrettsregionen Lillehammer

Lillehammer-regionen er en av Norges beste og mest kjente idrettsregioner. Ikke bare har regionen en enorm bredde i store og små idrettsarrangementer for både toppidrett og breddeidrett. Regionen jobber også aktivt for å tilrettelegge for at de som bor i regionen skal ha de beste mulighetene for å utøve idrett, enten det er i organiserte eller uorganiserte former, som barn eller voksen, toppidrettsutøver eller mosjonist.

Oskar Svendsen

Organisert idrett

Uansett hvor du bosetter deg i Lillehammer-regionen har du et idrettslag i nærheten. Regionen har et svært godt breddetilbud for både barn, ungdom og voksne. Du finner flere fotball- og håndballklubber og tilbud innen en rekke andre lagidretter, så vel som et bredt spekter av individuelle idretter. Regionen har en av verdens beste sykkelklubber og en av Norges mest suksessfulle skiklubber. Kvaliteten på anlegg og løyper i regionen er i verdenstoppen. Olympiatoppen Innlandet har base på Lillehammer. Her tilbys dagens og morgendagens toppidrettsutøvere kompetanse innen både trening, testing og idrettsmedisin. Dette er viktige faktorer for utvikling av de lokale idrettsmiljøene og sterkt medvirkende til at mange idrettsutøverne fra andre deler av landet velger å bosette seg i regionen.

Tyrili-Ingvild

Uorganisert idrett

I Lillehammer-regionen er det også muligheter for et bredt spekter av egenorganisert aktivitet.  Skiløyper i verdensklasse og et mangfold av alpinbakker er nesten en selvfølge. På Mjøsa kan lager ildsjeler fantastiske skøyterbaner for både nybegynnere og den som vil gå langtur med skøyter på beina. Sommerstid har regionen godt merkede stier og traseer som er egnet for vandring og stisykling. Du kan lese mer om mulighetene for langrenn, alpint, vandring og stisykling her. Lillehammer er også med i den nasjonal sykkelbysatsingen og har et godt nettverk av sykkelveger i stadig utvikling. Regionen har et av landets beste og nyeste klatresenter, baner for freesbeegolf, flere svært gode skateanlegg, et supert anlegg for downhill-sykling i Hafjell, og en masse annet for deg som ikke nødvendigvis ønsker å være medlem i en klubb og ha en trener som forteller deg hva du skal gjøre. 

skøyter på Mjøsisen
Skøyter på Mjøsisen