Det varierte landskapet gjør det mulig å filme ulike scener på samme destinasjon, og mulighetene er flere om du er ute etter omgivelser som passer inn i en historisk setting. 

 

I Lillehammer finner du for eksempel Maihaugen, Norges største friluftsmuseum, som huser en imponerende samling av bygninger fra ulike tidsepoker. Da Nordisk Film Produksjon skulle velge innspillingssted for den store julefilmen Den første julen i Skomakergata, falt valget nettopp på det flotte friluftsmuseet.

Maihaugen var den perfekte rammen for Skomakergata da vi skulle gjenskape den kjente og kjære byen, så det var aldri noen tvil om at vi skulle komme til Lillehammer for lage filmen vår. Samarbeidet og tilretteleggelsen var helt perfekt, så vi gleder oss til å ha premiere på filmen vi har laget sammen, fortalte Sigurd Mikal Karoliussen, produsent hos Nordisk Film Produksjon i forkant av urpremieren på Lillehammer i november 2023.

Gode samarbeidspartnere

Da filmen hadde premiere ble det også rettet en stor takk til lokalbefolkningen og de lokale bedriftene som bidro så godt i produksjonen. Her i regionen finnes også flere ressurser for filmskaping, som filmstudioer og teknisk ekspertise. Samlet sett er filmregionen Lillehammer og Gudbrandsdalen et fantastisk sted for filmskapere som søker en unik og inspirerende ramme for sine prosjekter.

Nyttige lenker

  • Filmbanken: Her kan du leie kontorplass og være en del av et stort miljø med dyktige fagfolk innen filmproduksjon.
  • Filminvest: Filminvest er et investerings­fond for audiovisuell produksjon i regionen Trøndelag og Innlandet.
  • Lillywood: Nettverk for den audiovisuelle bransjen i og rundt Lillehammer.
  • The LIPP: Lillehammer Post Production holder til på Lillehammer kino med Dolby Atmos miksekino og tilbyr lyddesign, musikkomposisjon med mer.
  • Den Norske Filmskolen: Den norske filmskolen er et fakultet i Høgskolen i Innlandet, og bachelorstudiene samt mesteparten av aktiviteten foregår på studiested Lillehammer.
  • Østnorsk Filmsenter: Østnorsk filmsenter skal i samarbeid med det regionale filmfondet Filminvest søke å styrke filmproduksjonen og filmmiljøet i regionen.
  • Eastern Norway Film Comission