Fakkelgården

Stor bredde i næringslivet

Mangfold av muligheter!

Lillehammer-regionen har et variert arbeidsliv, med muligheter for de aller fleste. Selv om offentlig sektor står sterkt, blir mange overrasket over jobbmulighetene innen privat næringsliv. Det jobbes også aktivt for å legge til rette for dem som vil utvikle eller starte opp bedrifter.

Næringslivet i de tre kommunene Lillehammer, Øyer og Gausdal har ulikt særpreg. Lillehammer er regionsenter og administrasjonsstedet i Oppland med et stort antall offentlige arbeidsplasser, høgskoler og ca. 8000 arbeidsplasser i private virksomheter. Øyer og Gausdal er distriktskommuner med landbruk og reiseliv (Hafjell og Skeikampen) som de viktigste næringer.

Regionens næringsliv preges for øvrig av at regionen har:

  • Ett av landets mest besøkte turistområder både sommer og vinter
  • Kompetansemiljøer innen tele-, datakommunikasjon og softwareutvikling
  • Voksende kompetanse- og produksjonsmiljøer innen kulturbaserte næringer som  opplevelser, film, fjernsyn, foto, lyd
  • Industrimiljøer med særpreg, basert på regionens råvarer og tradisjoner
  • Ett av landets sterkeste idrettsbaserte næringsliv, med en rekke utstyrsprodusenter og tjenesteleverandører

Du kan få en rask oversikt over utlyste stillinger ved å klikke på menypunktet Ledige stillinger.

Etablering av nye bedrifter og utvikling og vekst i eksisterende bedrifter har sterkt fokus fra kommuner, kunnskapsmiljøer og Innovasjon Norge. Under menypunktet Starte eller utvikle bedrift til venstre på siden, kan du finne nyttig informasjon i denne forbindelse. Du er hjertelig velkommen til å ta kontakt med medarbeiderne i Lillehammer-regionen Vekst for veiledning og hjelp videre i prosessen.