Tyrili3

Et eldorado for klatreinteresserte!

Lillehammer-regionen er ikke bare for den som er opptatt av snø og vinter. Regionen er også et eldorado for den som er interessert i klatring, det være seg på toppnivå eller som fritidsaktivitet.

 

Tyrili - interiør
Tyrili - mulighetenes sted. Foto: Anne Kirsti Ryntveit

Landets råeste klatresenter

I september i fjor åpnet Tyrili klatring Norges råeste klatresenter i renoverte lokaler i det gamle slakteriet i Løkkegata 11., fem minutters gange fra Lillehammer sentrum. 1200 kvadratmeter med klatreflate i lyse og luftige omgivelser står klar til å ta i mot ivrige klatrere. Klatreveggen i senterets hovedrom er hele 15 meter høy med varierende helning og overheng. I tillegg har senteret eget kursrom, barnerom og avdeling for buldring. Senteret har også utstyrsbutikk og innbydende myldrearealer.

Tyrili-Ingvild
Barn og unge trives i klatresenteret. Foto: Anne Kirsti Ryntveit

Liv og røre

- Det er liv og røre i senteret hver dag fra morgen til kveld, forteller daglig leder Rune Osvold. Senteret har blitt veldig godt mottatt både blant fastboende og tilreisende, fortsetter han. Vi tilbyr kurs for både barn og voksne, organisert trening, så vel som drop-in. Trenger man en instruktør til å veilede eller sikre seg kan man leie det i en time eller to.

Osvold forteller videre at man har jevnlige helge- og kveldsarrangementer i senteret. I april var senteret arena for Norges cup og Ungdomslekene.

Selv om Tyrili klatresenter byr på utfordringer for eliten, er Osvold nøye med å understreke at dette er et senter for hele bredden av klatreentusiaster. Her er det utfordringer for alle, uansett hvilket ferdighetsnivå man skulle være på.

 

Tyrili4
Utfordringene er mange. Foto: Anne Kirsti Ryntveit

Samarbeid med idretten

Tyrili klatresenter har et nært samarbeid med Lillehammer klatreklubb og Norges toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer, hvor klatring er én av linjene som tilbys.

Klatreklubben har Tyrili som base for sin aktivitet og er en viktig samarbeidspartner blant annet på arrangementene. På NTG kan elevene kombinere klatreinteressen med studiespesialisering. Skolens elever nyter godt av de fantastiske fasilitetene i senteret, samtidig som elevene er en ressurs for senteret i gjennomføringen av ulike aktiviteter.

- Ikke minst synes barn og unge at det er motiverende å få råd og veiledning fra noen av de beste juniorklatrerne i landet, avslutter Rune Osvold.

Tyrili-ute
Tyrilisenteret. Foto: Anne Kirsti Ryntveit

Vil du vite mer?

Nedenfor kan du se en film fra Tyrili klatring og du kan lese mer om både Tyrili klatring, NTG klatring og Lillehammer klatreklubb ved å klikke på linkene under. Ta også gjerne kontakt med Tyrili klatring på klatring@tyrili.no eller tlf. 47 47 40 03.

Tyrili klatring

NTG klatring

Lillehammer klatreklubb