Gründerdagen 2019 (NY2)

Gründerdagen og Gründermiddagen 2019

Velkommen til Gründerdagen og Gründermiddagen 24.oktober, i Kulturhuset Banken i Lillehammer!

 

Program Gründerdagen: 

kl. 08.30: 

Registrering og kaffe

Kl. 09.15-11.05:

• CVideo v/ Carl Erik Thomsen // Usenturert gründerhistorie

 En ærlig og usensurert historie fra en grunder av et vekstselskap. Carl Erik tar deg gjennom opp og nedturer fra reisen, som gir perspektiv på hva som kreves for å selge  inn moderne løsninger til bedriftsmarkedet. 

• Framsikt v/ Jo Inge Bræin // Distribuert lagbygging - er det mulig?

Framsikt AS ble stiftet i 2014 og er et programvareselskap fra Bø i Vesterålen som har utviklet effektive løsninger for kommunal virksomhetsstyring. De har siden starten levert løsninger til over 130 kommuner, og antall ansatte har økt fra 2 til nesten 40, fordelt på Bø i Vesterålen, Sandvika, Lillehammer og Bangalore i India.

• First Seed/ Skagerak Maturo v/ Endre Krogsrud // First Seed - Kompetent kapital og aktivt eierskap

First Seed er et såkornfond på 100mill etablert av Hedmark fylkeskommune og Spb1 Østlandet, og det forvaltes av Skagerak Maturo. Fondet skal investere i bedrifter med vekstpotensial. Hvordan vurderer de teamet de skal investere i?

Kl. 11.25 - 12.30:

• Krible v/ Janne Veronika Kolsås // Fra kjøkkenkriblerier til millionomsetning.

Krible er et design- og rådgivningbyrå med hovedsete på Vinstra. For Krible har arbeid med nettverksbygging og team hatt fokus fra dag en, og de siste årene har de jobbet systematisk og målrettet med bedriftskultur og egen identitet – nettopp for å bygge et godt team. Janne Kolås er en av de to gründerne bak Krible, og forteller om Kribles ferd fra hobbysyssel til byrå med seks ansatte, en altomfattende kundeliste og arbeidet med å skape et godt team på flere lokasjoner.

BDO v/ Sondre Sande Gullord​ og Monika Ryan Gillerhaugen // Styrkebasert teamutvikling

Sondre Sande Gullord (BDO) har lang erfaring med å veilede selskaper i organisasjonsutvikling på individ- og teamnivå, blant annet med fokus på styrkebasert ledelse. Han arbeider med mellomledere- og toppledergrupper, i offentlig og privat sektor. Han vil sammen med kollega Monika R. Gillerhaugen gi dere praktiske verktøy til å ta med inn i egen hverdag. 

Kl. 13.20 - 16.00

• Fjong v/ Sigrun Syverud // FJONG – Vår reise for å gjøre en av verdens mest forurensende industrier mer miljøvennlig!

Sigrun Syverud er medgründer og daglig leder i klesdelingsplattformen Fjong, som på kort tid har blitt Europas største delte klesskap. Bakgrunnen for å starte Fjong var frustrasjon over det store overforbruket av klær, som er med på å gjøre klesindustrien til en av verdens nest mest forurensende. Tjenesten har på kort tid blitt veldig populær, og satt i våren 2018 dobbel norgesrekord i crowdfunding, med høyest hentet beløp og høyest andel kvinner (83%).

• Glamitec v/ Lars Hanstad // En gründers hverdag – erfaringer og utfordringer

Glamitec har spesialisert seg på storformat kvalitetstrykk på glass, aluminium og andre plane flater, samt laminering av glass med trykk og tekstiler, og er Norges ledende bedrift innen produksjon av trykk og objekter laminert i glass.

Lillehammer Cykleklubb v Erling Høyem, Kantall v/ Hilde Bjørkøy Waalen, Thallaug v/ Kristian Berg Tomren // Hvordan få det beste ut av folka dine? 

Norges og kanskje verdens beste sykkelklubb er godt lagarbeid! Hvordan bygger klubben en kultur som bringer frem syklister i toppklasse?

• Erik Bertrand Larssen, motivator og inspirator // God alene og best med andre. 

Erik Bertrand Larssen forteller om sine erfaringer fra Forsvaret, toppidretten og næringslivet. Hvordan den enkelte kan bruke mentale teknikker for prestere bedre i hverdagen. Hvordan noen ‘team’ utvikler seg til å bli i verdensklasse. 

Dagens konferansier: Kjetil Sviland Høye, Timbr

Kl. 17.00-18.30: Vorspiel til Gründermiddagen (Café Stift) 

 

Kl. 18.30-23.00:Gründermiddagen 
Gründermiddagen arrangeres nå for fjerde gang i samarbeid med Gründerdagen.Vi ønsker alle velkommen til et spektakulært event på Kulturhuset Banken for en tre-retters middag med flere interessante foredragsholdere. I år handler det om å være sammen om å skape. I den forbindelse vil vi fokusere på det at det nå er flere generasjoner i arbeid samtidig. Hvordan skal disse teamene fungere optimalt med store menings- og holdningforskjeller? Foredrag av Kjetil Kristofferen fra Publicom, journalist og statsviter Thor Henning Lerstad, samt Henriette Lie og Thomas Kalvenes fra KPMG. Underholdning fra standupkomiker Jonna Støme.


Følg arrangementet på Facebook her-

--------------
Hovedsamarbeidspartner: BDO
Øvrige samarbeidspartnere: DNB, Kantall, Innovasjon Norge, Advokatfirmaet Thallaug, Skåppå Kunnskapspark og HubLHM